Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Argentína: célegyenesbe ért a River Plate menetelése

Az argentin bajnokság (Superliga) 2019-2020-as kiírásában immár a 21. fordulót rendezték meg az elmúlt hétvégén, és a bajnoki címre törő River Plate gárdája újabb óriási lépést tett a végső győzelem felé…

Nem hibázott a bajnoki cím két legfőbb várományosa, így a River Plate gárdája két fordulóval a bajnokság vége előtt továbbra is három ponttal megelőzi a Boca Juniors együttesét. A listavezető “Milliomosok” egy előzetesen kifejezetten keménynek tűnő erőpróbát, a Javier Mascherano és Marcos Rojo által fémjelzett Estudiantes La Platát verték házon kívül, góllövőlistát is vezető játékosukat, Rafael Santos Borrét viszont eltiltás miatt a következő körben nélkülözniük kell majd. Eközben az Arany-kékek a négy fordulón belül negyedszer is eredményes Carlos Tévez vezérletével múlták felül magabiztosan a Godoy Cruzt.

A Libertadores-kupa-szereplést érő harmadik helyet változatlanul az Argentinos Juniors tartja, de komoly fegyvertény volt a címvédő Racing Club csapatától, hogy idegenben nyert rangadót a San Lorenzo ellen, miközben az egyel kevesebb mérkőzést játszó Vélez Sarsfield kiütéses idegenbeli sikere jóvoltából ugyancsak jó eséllyel pályázhat a dobogóra. Valamint folytatta jó szereplését a tavalyi második helyezett, Defensa y Justicia csapata, amely újabb győzelemnek örülhetett az egykori legendás támadó, Hernán Crespo irányításával. A mezőny alsó felében Diego Maradona által irányított Gimnasia La Plata, illetve az Aldosivi gárdája egyaránt tovább folytatta a kieső helyekről való menekülést, ugyanis mindketten idegenben győztek minimális különbséggel.

Az utolsó előtti fordulóban akár bajnokot is avathatnak, amennyiben a River több pontot szerez hazai pályán a Defensa ellen, mint a Boca idegenben a Colón ellen.

Az elmúlt forduló eredményei

A bajnokság aktuális állása

A góllövőlista élmezőnye

További argentin focival kapcsolatos naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!