Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL: Gnabry és Lewandowski intézte el a Chelsea-t – videóval

Folytatódott a Bajnokok Ligája nyolcaddöntője a Chelsea és a Bayern München összecsapásával. Bár az első félidőben kiegyenlített volt a mérkőzés, a második játékrész elején Serge Gnabry nagyon gyors duplájával elintézték a londoni csapatot, de a Lewandowski is betalált, amivel már beérte Karim Benzemát a legtöbb BL-gólt szerző játékosok listáján. A Bayern így háromgólos idegenbeli előnnyel várja a visszavágót, míg a Chelsea-nek két eltiltott játékosa is lesz. 

Forrás: uefa.com

Kiegyenlített első félidőt játszottak egymással a csapatok. Mindkét fél több támadást is vezetett, de a kapu előtt rendre hibáztak. A 11. percben Coman lövése kerülte el messze a kapu jobb oldalát, majd a 16. percben Caballero fogta meg a labdát még épp Lewandowski lába előtt. A 28. percben ismét a lengyel került közel a kapuhoz, de Caballero pont időben ért oda, és elrúgta előle a labdát. Belelendült a Bayern, két perccel később Müller próbálkozott a tizenhatos széléről, lövése pedig csak centikkel kerülte el a kaput. Azért a Chelsea sem hagyta magát, és egy Neuer hibából fakadóan végül Mount lőhetett, de a labda csak elgurult a kapu előtt.  Az események kezdtek felgyorsulni, és egy perccel később már Müller fejese találta el a felső lécet a másik oldalon. A 43. percben Neuernek kellett hatalmasat védenie Marcos Alonso próbálkozásánál, de végül egyik csapat sem talált be a szünet előtt.

A második félidő egy reklamálásért kapott Jorginho-sárgával kezdődött, ami miatt az olasz középpályás kénytelen lesz kihagyni a visszavágót. Ez okozhatott némi zavart a londoni csapatban, hiszen egy labdavesztés és egy védelmi hiba után az 51. percben vezetést szerzett a Bayern München. Egy szép támadás végén Lewandowski kapta a labdát, aki önzetlenül hátrapasszolt az épp érkező Gnabry elé, aki végül laposan lőtt a kapus mellett a hálóba. Nem kellett sokat várni a következő gólra sem, hiszen az 54. percben érkezett a második is. Egy újabb tökéletes Lewandowski-passz után ismét Gnabry érkezett, aki megint betalált. Nehéz percek következtek ezek után a Chelsea számára, akik nem tudtak felocsúdni a nagyon gyorsan bekapott góloktól. Még ezek után is voltak lehetőségeik a vendégeknek, és a 76. percben meg is lőtték a harmadik góljukat. Egy mintaszerű Bayern-támadás végén a szélen felfutó Davies adta be középre a labdát az éppen érkező Lewandowski elé, akinek már csak be kellett passzolnia a kapuba a játékszert. Ez volt a lengyel 64. gólja a sorozatban. Ezt követően se volt szerencséje a Chelsea-nek, hiszen a 83. percben Alonso odacsapott Lewandowski arcába, amiért a videóbírózás után azonnali piros lapot kapott. Emberhátrányban még ennél nagyobb verés is kinézett a Chelsea-nek, de végül egy 91. perces Goretzka-helyzetet követően nem volt már több esélye a Bayernnek, és a hazaiak sem szépítettek.

Chelsea-Bayern München: 0-3 (0-0)
Helyszín: Stamford Bridge (London) Vezette: Clément Turpin (francia)
Gólszerzők: – ill. Gnabry (51. 54.), Lewandowski (76.)
Sárga lap: Jorginho (50), Kimmich (51.) ill. Thiago (45+1.)
Kiállítás: Alonso (83.) ill. –

Chelsea: Caballero, Alonso, Christensen, Rüdiger, Azpilicueta (Pedro, 73.), Kovacic, Jorginho, Barkley (Willian, 61.), Mount, James, Giroud (Abraham, 61.). Vezetőedző: Frank Lampard

Bayern München: Neuer, Pavard, Boateng, Alaba, Davies, Kimmich, Thiago (Goretzka, 90.), Gnabry (Tolisso, 85.), Muller, Coman (Coutinho, 64.), Lewandowski. Vezetőedző: Hans-Dieter Flick