Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL: nem bírt egymással a Napoli és a Barcelona – videóval

Döntetlennel zárult a Barcelona nápolyi kalandja a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének odavágóján.

(forrás: as.com)

Elképesztően izgalmas mérkőzésnek lehettek szemtanúi azok, akik a Bajnokok Ligája  keddi játéknapján a Napoli és a Barcelona összecsapásának odavágóját választották, hiszen a gyengélkedő katalánok hiába tűntek ennyi sérült mellett is toronymagas esélyesnek, a nápolyi együttes tökéletesen helytállt hazai pályán.

Már az első félidőben jól látható volt, hogy a Napoli nem ijedt meg vendégétől, Gattuso együttese egyértelműen a kontrákra rendezkedett be, mélyen való védekezésükkel magukra húzták a Barcelona együttesét, majd 1-1 kontrával próbálták meg veszélyeztetni az ellenfél kapuját. A 30. percben meg is lett ennek a gyümölcse, Dries Mertens egy gyönyörű bombával köszönt be Ter Stegen kapujába, ezzel megszerezve a vezetést csapata számára.

A második félidőben a Napoli tovább folytatta a kontrára épülő játékát, mellyel látszólag jól meg is fojtották a katalánok támadójátékát, azonban Dries Mertens kiesését követően az egész meccs képe felborult, ezáltal rá pár perccel Semedo kiugratását követően gyönyörű gólpasszal tudta kiszolgálni francia csapattársát, Antoine Griezmannt, aki a kapu torkában nem hibázott, könnyedén beállította a mérkőzés 1-1-es végeredményét.

A mérkőzés hajrájában Arthuro Vidal ugyan kisárgázta magát egy buta kakaskodás révén, azonban ez már nem befolyásolta a mérkőzés kifejletét.

Napoli XI: Ospina; Di Lorenzo, Maksimovic, Manolas, Rui; Zielinski, Demme, Fabian; Callejon, Mertens, Insigne.

Barcelona XI: Ter Stegen; Semedo, Pique, Umtiti, Firpo; Busquets, De Jong, Rakitic, Vidal; Messi, Griezmann.

Napoli – Barcelona: 1-1 (1-0)
Gólszerzők: Mertens (30.) ill. Griezmann (57.)
Sárga lap: Insigne (61.) Rui (88.)  ill. Busquets (49.) Messi (66.) Griezmann (83.)
Kiállítás: – ill. Vidal (88.)