Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

El Clásicó: A Barcának hozhat szerencsét a játékvezető?

Mint arról mi is beszámoltunk, a Spanyol Labdarúgó-szövetség (RFEF) kijelölte a vasárnap esti madridi El Clásicó játékvezetőjét, aki idn nagyon is szerencsét hozott eddig a katalánok rangadóin.

(Kép: eurobarca.hu)

A sípot ugyanis az az Antonio Mateu Lahoz fújja majd, akinek ez lesz az ötödik ‘klasszikusa’ játékvezetői karrierje során. A 42-esztendős, tapasztalt játékvezető segítője a videóbíró-szobából a szintén elismert José Luis González González lesz.

Az elmúlt négy, Lahoz által dirigált El Clásicó, több Real-sikert hozott:

>> spanyol Szuperkupa (2012.08.29.) – Real vs. Bara 2:1
>> Király-kupa finálé (2014.04.16.) – Barca vs. Real 1:2
>> La Liga (2015.03.22.) Barca vs. Real 2:1
>> Király-kupa elődöntő (2019.02.06.) Barca vs. Real 1:1

Mateu Lahoz pedig akár ezúttal is szerencsét hozhat a katalánoknak, ha csak arra gondolunk, hogy a Barca Atlético Madrid elleni, 1:0-ra megnyert, szintén Madridban rendezett derbijét éppen ő vezette. A FIFA-kerettag Lahoz egyébként a katalánoknak egy másik, sikerrel megvívott rangadóján is fújta már a sípot idén (4:0 a Sevilla ellen a Camp Nouban, még októberben – a szerk.).
A blancóknak egy Osasuna elleni 2:0-ás győzelem alkalmával dirigált.

Érdekesség még: Mateu Lahoz 2012 óta tartozik az ‘első osztályú’ bírók körébe. Az aktuális szezonban eddig 19 tétmérkőzést (4 BL, 1 El, 1 Nemzetek Ligája és 13 La Liga meccs – a szerk.) vezetett. Ezeken a találkozókon átlagban 0,26 tizenegyest ítélt meg, 5,53 sárga (összesen 105) -és 0,26 piros lapot (összesen 5) osztott ki.

A spanyol futball szerelmeseinek talán nem kell külön bemutatni Lahoz sajátos stílusát: Elmondása szerint szereti a játékot előnybe részesíteni, melynek érdekében valóban szemet tud hunyni egy-egy szabálytalanság felett – Utóbbiból az El Clásicócón sem szokott hiány lenni, már ami a faultokat illeti.