Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Malagá: Új sikerkorszak kezdődhet?

A nem is olyan régen még a kis híján a Borussia Dortmund ellen BL-elődöntőbe jutó Malagá CF számára újra eljöhet egy sikerkorszak, ugyanis nem is akárki készül megvenni a klubot. 

(Kép: as.com) 

A 2012/13-as Bajnokok Ligája negyeddöntő óta a Malagá erősen leszállóágban van. A jelenleg a 22 csapatos másodosztály 14. helyén szerénykedő andalúz csapatnál most viszont akár egy új sikerkorszak is kezdődhet. ha csak a leendő új tulajdonos személyére, élettörténetére gondolunk.

A világhírű színész, George Clooney készül ugyanis megvásárolni a klubot, és a tervek szerint nem csupán a futballélet lendülne fel Malagán.

A spanyol sajtó szerint az 58 esztendős sztár egy amerikai befektetőcsoporton keresztül intézné a vásárlást, amelynek tényét az APA (Small Shareholders Association) elnöke, Anotnio Aguilera már elismert.

“Van egy erős produkciós társaság Malagán, amelynek célja, hogy ‘Málaga Európa Hollywoodja’ legyen. Már most forgatnak filmeket az Amazonnak, és tárgyalnak a klubbal is. Senki nem akarja kifizetni azt a 100 milliós őrült összeget, amelyet Abdullah Al-Thani kér, és ezt most már a klub jelenlegi tulajdonosai is kezdik belátni. Al Thaniék vissza is hívták az amerikaiakat, hogy üljenek le, és kezdjék újra a tárgyalásokat.”– Fogalmazott Antonio Aguilera.

Az üzletet azonban nem feltétlenül lesz egyszerű végigvinni, köszönhetően annak, hogy az Al-Thani család Málaga üzleti életében is érdekelt. Például van egy olyan záradék a jelenlegi klubelnök és a város közötti szerződésben, hogy amennyiben Al-Thani eladná a klubot, először a városnak kell 5,5 millió eurós ‘kompenzációt’ fizetnie – Sok mindent kell tehát tisztázniuk a feleknek.