Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL: előnyt szerzett a Lyon, későn ébredt a Juventus – videóval

A Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében az első mérkőzések utolsó napján a végső győzelemre is esélyesnek tartott Juventus az Olympique Lyon vendége volt szerda este…

A házigazda Olympique Lyon rendkívül bátran kezdte a mérkőzést az idegenben enerváltan futballozó Juventus csapatával szemben. Sőt, a franciák jórészt végig dominálták az első félidőt, és Toko-Ekambi a játékrész derekánál közel járt a vezetés megszerzéséhez, azonban közelről csak a felső lécet találta el. Az első félóra végeztével rés keletkezett a torinói pajzson, és a többek közt általuk is kiszemelt Aouar bal oldali elfutása utáni bejátszására Lucas Tousart érkezett menetrend szerint a kapu előterében, és nem hibázott. Az előny megszerzése nem csökkentette a franciák harci kedvét, akik továbbra is lendületben maradtak, és újabb lehetőségeket javítottak ki a rendkívül passzívan játszó Juventusszal szemben, de a félidőig már nem változott az állás.

A fordulást követően sem változott a játék képe, a hazaiak szája íze szerint alakult a játék, hiába kezdtek el cserélni mindkét csapatok, a Juventus első komolyabb gólszerzési kísérletére több mint 70 percet kellett várni, Sandro labdája után Dybala tüzelt mellé ígéretes helyzetben. Ezen kívül túl sok életjelet egyszerűen képtelenek voltak adni magukról a vendégek, Rudi Garcia tanítványait pedig az sem igazán zökkentette ki, hogy az utolsó negyedórán belül Dubois-t és Cornet-t is rövid időn belül kényszerű okokból kellett lecserélni. Akárcsak csapata, Cristiano Ronaldo is jobbára csak szenvedett ezen az összecsapáson, a hajrá perceiben elkeseredett lövését a Lyon védői könnyedén blokkolták. A rendes játékidő utolsó öt percében többet tett az egyenlítésért a Juventus, mint az azt megelőző 85 percben összesen: Dybala passzát követően Higuain közelről mellé helyezett, majd Dybala lesről tudott eredményes lenni. Kisvártatva ismét a fiatalabb argentin került a középpontban, tizenegyesgyanús helyzetéért azonban a videózást követően sem ítéltek büntetőt. A Lyon azonban lehozta kapott gól nélkül az odavágót, és előnyből várhatja a március 17-i visszavágót.

Olympique Lyon – Juventus 1-0 (1-0)
Helyszín: Parc Olympique Lyonnais, Vezette: Jesús Gil Manzano (spanyol)
Gólszerző: Tousart (31.) ill. –
Sárga lapok: Marcelo (28.), Cornet (61.) ill.

Olympique Lyon: Lopes – Denayer, Marcelo, Marçal – Dubois (Tete 78.), Bruno Gomez Soares, Tousart, Aouar, Cornet (Andersen 81.) – Dembele, Toko-Ekambi (Terrier 66.). Vezetőedző: Rudi Garcia.

Juventus: Szczesny – Danilo, Bonucci, De Ligt, Alex Sandro – Bentancur, Pjanic (Ramsey 61.), Rabiot (Bernardeschi 78.) – Cuadrado (Higuain 70.), Dybala, Cristiano Ronaldo. Vezetőedző: Mauricio Sarri.