Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL számokban: statisztikák, rekordok a nyolcaddöntő második keddi játéknapjáról

Folytatódott a Bajnokok Ligája nyolcaddöntője, ahol Napoli a Barcelonát, a Chelsea pedig a Bayern Münchent fogadta. A mérkőzésen szép gólok és érdekes eremdények is születtek, de ezek mellett is volt több érdekesség és rekord a találkozókon. 

Képtalálatok a következőre: setien gattuso

Forrás: Sky Sports

1 – Ez volt az első olyan egyenes kieséses találkozó a Bajnokok Ligája történetében, amikor két debütáló edző találkozott egymással, Quique Setien és Gennaro Gattuso személyében.

1Marcos Alonso az első Chelsea-játékos, akit 2012 áprilisa óta kiállítottak a BL-ben. Akkor John Terryt küldték le a pályára a Barcelona elleni hírhedt elődöntőben.

3 – A Bayern München mindössze csak a harmadik olyan csapat a Bajnokok Ligája történelmében, amelyik megnyerte az első hét meccsét egy kiírásban. Erre eddig csak a Barcelona (2002/03) és a Real Madrid volt (2014/15) képes, de egyikük sem emelhette magasba a trófeát a végén.

3 – Azzal, hogy a Chelsea 3-0-ra kikapott a Bayern Münchentől, ez lett a legnagyobb arányú veresége a londoni klubnak az európai kupasorozatokat tekintve.

Kép

6 Serge Gnabry az első olyan játékos a Bajnokok Ligája történetében, aki az eddig szerzett 6 gólját csak angol klubnak, ráadásul londoni csapatnak lőtte (Tottenham 4 gól, Arsenal 2 gól).

6 – A Barcelona a legutóbbi 6 olasz klub elleni egyenes kieséses mérkőzése közül egyet sem tudott megnyerni a BL-ben.

8 – A Chelsea már 8 meccset veszített el ebben a szezonban a Stamford Bridge-en minden sorozatot figyelembe véve, ami a legrosszabb hazai sorozatuk az 1985/86-os szezon óta. Ezt a negatív rekordot idén akár meg is dönthetik még.

Kép

9Robert Lewandowski eddig 9 gólt lőtt idegenben a BL-ben ebben a szezonban. Ennél többet eddig egyetlen játékos sem tudott szerezni nem hazai pályán, kivéve Cristiano Ronaldót a 2013/14-es idényben.

64 – Robert Lewandowski meglőtte a 64. találatát is a Bajnokok Ligájában, amivel beérte Karim Benzemát a sorozat örökös góllövőlistáján. A francia ma beelőzheti, ha a City ellen betalál.

107Manuel Neuer a 107. BL-meccsét játszotta, amivel megelőzte Victor Valdest. A kapusok között már csak Petr Cech (111), Gianluigi Buffon (123) és Iker Casillas (177) van előtte.

121Dries Mertens a Barcelona ellen lőtt góljával meglőtte a 121. gólját a Napoliban, amivel beérte Marek Hamsikot a klub örökös góllövőlistáján.

713Olivier Giroud 2018 március 24-e óta először volt a kezdőben BL-mérkőzésen, tehát pontosan 713 napja. Akkor a Barcelona ellen lépett pályára szintén a Chelsea színeiben.

Forrás: (Opta)