Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Csoda a Közel-Keleten – Indul a szaúdi női bajnokság!

Szenzációszámba menő bejelentést tett a szaúdi labdarúgó szövetség. A szervezet hivatalos közlése szerint még idén elindul a női labdarúgó bajnokság az országban, amely egyelőre ismeretlen számú csapattal, de három nagyvárost fog érinteni.

A nemzetközi szövetség és a globális közvélemény is szívélyes üdvözlettel fogadta a Szaúd-Arábiából érkező híreket. Igaz, nem teljesen váratlan eseményről van szó, lévén a helyi szövetség már korábban, még 2018. elején engedélyezte már azt is, hogy nők, mint szurkolók léphessenek a stadionokba. Korábban ugyanis a nőknek még drukkerként sem lehetett közük a szigorú muzulmán elveket valló országban a futballhoz.

A nők szabadság jogait a világon az egyik leginkább szigorúan korlátozó országban első körben tehát Jeddah, Dammam és Rijád városában lehet majd meccseket látni a gyengébbik nem részéről.

A teljes igazsághoz hozzátartozik, hogy Szaúd-Arábiában nem csak a labdarúgást illetőek a változások, lévén a koronaherceg, Mohamed bin Salman széles körű gazdasági és társadalmi reformokat vett bele aktuális programjába, ennek pedig „zászlóshajója” a nők felzárkóztatása.