Négy válogatott közül választhat a Dortmund fiatal játékosa

A Borussia Dortmund 17 éves labdarúgója, Giovanni Reyna az elmúlt hetekben hívta fel magára a figyelmet remek teljesítményével. A The Athletic beszámolója szerint a tehetséges középpályás négy felnőttválogatottban is szerepelhet, de még nem döntötte el, hogy melyikben fog. Az Amerikai Egyesült Államok, Anglia, Argentína vagy Portugália színeit is képviselheti.

Az angol Labdarúgó-szövetség (FA) tehetségkiválasztási programjában 1000 név szerepel, a 25 legígéretesebb játékos között ott van Giovanni Reyna is. A Sunderlandben született középpályás akár angol válogatott is lehet, így az FA már fel is vette vele a kapcsolatot – írja a The Athletic a szövetséghez közeli forrásaira hivatkozva.

Reyna eddig az Egyesült Államok korosztályos válogatottjaiban szerepelt, tagja volt az U17-es világbajnokságon részt vevő együttesnek is – a felnőttek között azonban még nem húzta magára a címeres mezt. Nagyszülei révén viszont argentin és portugál válogatott is lehet, ha úgy dönt.

A 17 éves játékos tavaly nyáron a New York City FC akadémiájáról érkezett a Borussia Dortmundhoz, az első csapatnál nyolc mérkőzésen egy gólt szerzett és egy gólpasszt jegyzett. Az U19-es együttesnél 16 meccsen 8 gól és ugyanennyi gólpassz a mérlege. Piaci értékét jelenleg hatmillió euróra becsüli a Transfermarkt, de ha így folytatja, hamarosan a többszörösére rúghat az ára.