Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

EL: Búcsúzott az Arsenal és az Ajax is – eredmények

Az esélyesek közül az Arsenal és az Ajax is búcsúzott, mi több a Celtic sem “élte túl” ezt a kört. A Sevilla mind a négy csapat sikerrel vette az akadályát, bár mindenhol voltak izgulni valók.

Az idegenben elszenvedett 2-0-ás vereség az Ajaxot a támadó futballra sarkalta. Ez viszonylag hamar már az 5. percben megbosszulta magát, ugyanis a Getafe ekkor már 3 gólos előnyben tudhatta magát. Ám az Ajaxot nem szabad leírni, Danilo révén már a 10. percben egalizáltak, majd a második félidő 63. percében Olivera öngóljának köszönhetően már a vezetés is náluk volt. Ennek ellenére még 2 gólra szükségük lett volna, ez pedig már nem jött össze így meglepetésre (?) búcsúzott a holland csapat.

Ajax – Getafe 2-1 (1-1) 
Gólszerző: Danilo (10.), Olivera (63. o.g.) ill. Mata (5.) (Összessítésben: 2-3)

Továbbjutó: Getafe, 3-2-es összesítéssel 

 

Az Arsenal idegenben hozta a kötelezőt, ám az Emiratesben az Olympiacos nem adta magát és a második félidőben Cissé révén már kiegyenlítette a párharcot. Az Arsenal erőtlen volt és fáradt ez meg is látszott Arteta csapatán. A hosszabbításban aztán  Aubameyang parádés ollózásának köszönhetően úgy tűnt megvan az Arsenal továbbjutása, ám El Arabi az utolsó percben értékesített egy beadást, amivel meglett a továbbjutás és a forduló talán legnagyobb meglepetése.

Arsenal – Olympiacos 1-2 h.u. (0-0) 
Gólszerző: Aubameyang (113.) ill. Cissé (53.), El Arabi (119.) (Összessítésben: 2-2)

Továbbjutó: Olympiacos több idegenben szerzett góllal

Az idegen szerzett gól után a Celtic várhatta “nyugodtabban” a találkozót. Ám ez a nyugalom az 51. percben átváltott pánikká, amikor is a Santos révén a Köbenhavn megszerezte a vezetést. Ám a hajrában sikerült egyenlítenie a hazai csapatnak egy büntető után, ám alighogy befejezték a gólörömöt, jött is a “hideg zuhany” Biel ugyanis újra előnybe és mint később kiderült továbbjutásba lőtte a Köbenhavnt. Az már csak hab a tortán, hogy a N’Doye révén feltette a pontot a dán csapat, így 3-1-re nyert Skóciában.

Celtic – Köbenhavn 1-3 (0-0)
Gólszerző: Edouardo (82. b.u.) ill. Santos (51.), Biel (85.), N’Doye 88.) (Összesítésben: 2-4)

Továbbjutott: Köbenhavn, 4-2-es összesítéssel

A gól nélküli döntetlennek természetesen a Sevilla örülhetett volna a legjobban, ugyanis így idegenben szerezett góllal a spanyol csapat jutott volna tovább. A mérkőzés egyébiránt kiegyenlített volt, mindkét csapatnak megvolt a lehetőségei, ám a hajrában jöhetett volna a bombameglepetés, ugyanis Paun-Alexandru révén a Cluj megszerezte a vezetést, ám a videóbíró “dolgozott”, így maradt minden és továbbjutott a Sevilla.

Sevilla – CFR Cluj 0-0 (0-0)
Gólszerző: – ill. – (Összessítésben: 1-1)

Továbbjutott: Sevilla, idegenben szerezett góllal.