Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

El Clásico: a Barca pont most előzte meg a Real Madridot

Amellett, hogy a múlt fordulóban a spanyol bajnoki tabella élén is helyet cserélt egymással a két spanyol óriás, a Barcelona egy különleges kategóriában is maga mögé utasította a Real Madridot…

A múlt fordulóban gurított öt góljával a Barcelona egy találat révén megelőzte az eredménytelen Real Madrid csapatát a spanyol bajnokság (La Liga) mindenkori örökös góllövőlistáján, melyet a katalánok jelenleg 6151 góllal vezetnek.

Az 1929 óta íródó rangsort több mint fél évszázada a “királyi gárda” vezette, hiszen a Barca utoljára 1962. december 16-án 1932 góllal a La Liga leggólerősebb csapata volt (két találattal vezetett a Real előtt). Egy héttel később azonban a fővárosiak 5-2-re győztek Kubala László csapata ellen, s innentől több mint 57 éven át, egészen 2020. február 22-ig vezettek.

Érdekesség, hogy Lionel Messi 2004-es katalóniai feltűnése előtt a Real előnye 70 gól volt, míg 1990-ben még 139 találattal állt jobban a fővárosi együttese, a Barcelona azonban ledolgozott hátrányát, és újra a legeredményesebbnek mondhatja magát ebben a tekintetben.

A “blancóknak” a vasárnap esti El Clásiscón máris lehetőségük nyílhat a válaszra, éppúgy ahogyan a katalánoknak is az előny növelésére…