Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: Az El Clásico után valóban nagy előnybe került volna a Real?

Az FC Barcelona elleni 2:0-ás győzelem után, a két gigász közti bajnoki versenyfutás tekintetében a madridi lapok érdekes, akár még döntőnek is bizonyuló mutatóra hívták fel a figyelmet, természetesen a Real Madridot előnyben részesítve.

(Kép: as.com)

Zinedine Zidane csapata jelen állás szerint 1 ponttal vezet a tabellán az ősi rivális előtt, ráadásul jobb a gólkülönbsége még az egymás elleni összevetésben is.

A La Liga eddigi alakulása pedig szoros befutót ígér a Real és a Barca között, így abszolút döntőnek bizonyulhat a hátralévő 12 forduló alakulása.

Ahogyan az As című madridi sportnapilap is fogalmaz, a Barcára vár nehezebb sorozat e tekintetben, hiszen a katalánokra például a 30. fordulóban vár egy kellemetlennek ígérkező sevillai túra a Ramón Sánchez Pizjuán stadionban, de három körrel később még az Atlético Madridot is vendégül látják – Két olyan ellenfél, akikkel a Real már nem játszik.

Érdekessé teheti a versenyfutást, hogy pont az említett 30. és 33. fordulóban a Real sem feltétlenül simának ígérkező meccseket játszik, hiszen előbb a Real Sociedad vendége lesz, majd a Getafét fogadja a Bernabéuban.

Mindkét csapat játszik még egyébként az Athletic Bilbaóval; az említett Sociedaddal; valamint a Mallorca, Leganés, Villarreal Deportivo Alavés és Espanyol ötössel.

A sorsolás mintha valóban a blancóknak kedvezve, de mint tudjuk, a futball örök érvényű igazsága szerint egy meccset sem lehet biztosra venni. Roppant érdekesnek ígérkezik tehát a spanyol bajnokság utolsó szakasza.

A Real és a Barca hátralévő pontos bajnoki programja (balról-jobbra: Forduló – Dátum – ellenfelek, vastaggal a hazai találkozók):