Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

MU: Ezért (is) veszélyben De Gea jövője?

Az Everton ellen hatalmasat bakizó spanyol kapusnak a következő idényben méltó kihívója lehet az a Dean Henderson, aki pazar számokat produkál a Sheffield United együttesében. 

(Kép: as.com)

A labdarúgás statisztikáival foglalkozó OPTA össze is vetette a két kapus teljesítményét, amiből bizony nem De Gea került ki nyertesen.

Az MU kapusa 28 Premier League meccsen védett eddig; 297 lövéssel nézett eddig szembe, 30 gólt kapott (26-ot a tizenhatoson belülről/ – 4-et kívülről); 7 kapott gól nélküli találkozója volt; 72 alkalommal mutatott be védést; 3 gólhoz vezető hibája volt; védési hatékonysága pedig 70,59%.

A “vörös ördögök” kölcsönjátékosaként eközben Henderson a jelentősebb mutatókban jobb nagy nevű kollégájánál: Jóval kevesebb gólt kapott (26 meccsen 22-t); kettővel több a kapott gól nélküli találkozója (9); 74,42%-os hatékonysággal véd; és csupán egy hibája következtében kapott gólt csapata.

Az angol sajtó sem véletlenül találgatja, hogy vajon Henderson a következő idényt az Old Traffordon kezdi-e, ahol egy ilyen szezon után vétek lenne őt a kispadon jegelni, ahol ráadásul ott van Sergio Romero is.