Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Király-kupa: kettős győzelemmel jutott a döntőbe a Sociedad – Videóval

A spanyol labdarúgó-kupa elődöntőjének visszavágóját rendezték meg szerda este, a Mirandés és a Real Sociedad csapatai között, amelyet a vendégek várhattak kedvezőbb pozícióból.


A találkozót a vendégek uralták, de csak minimálisan, viszont az kijelenthető, hogy ők diktálták mindenképpen a tempót. A Sociedadnak voltak nagyobb lehetőségei a gólszerzésre az első félidőben, ám végül egy kezezés után megítélt büntetőből sikerült megszerezniük a vezetést, amelyet Oyarzabal értékesített nagyon higgadtan.

A második félidőre felpörögtek az események, ámbár ekkor már a vendégek kissé visszafogottabban támadtak ki, ugyanis számukra az volt a legfontosabb, hogy ne kapjanak gólt. A Mirandés sokáig várt a mindent egy lapra feltétellel, a 80. perctől áldoztak be mindent a gólszerzésért, de igazán komoly lehetőségig nem jutottak el, viszont pörögtek a játékosok mindkét oldalon. Azonban a gólok már nem jött össze a hazaiaknak, így a Real Sociedad jutott be a döntőbe, 32 év után lehet ott újra a baszk együttes.

A Sociedad hatodszor döntős a spanyol Király-kupában, az eddigi öt fináléjából csak egyet, az 1987-eset nyerte meg.

Mirandés – Real Sociedad 0-1 (0-1) (összesítésben: 1-3)
Játékvezető: J. Sanchez, Helyszín: Estadio Municipal de Anduva (Miranda de Ebro)
Gólszerzők: ill. Oyarzabal (41′ – büntetőből)


Az elődöntő másik párosításának, a Granada – Athletic Bilbao (0-1) összecsapásának a visszavágóját, csütörtökön este rendezik meg 21 órakor.