Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL: magabiztos győzelemmel jutott a negyeddöntőbe az RB Leipzig – videóval

A Gulácsi Péterrel felálló RB Leipzig 1-0-ás előnnyel lépett pályára hazai pályán a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének visszavágóján a Tottenham ellen. A német csapat remek játékkal szinte teljesen lefocizta José Mourinho együttesét, és végül nagy fölénnyel jutottak tovább a negyeddöntőbe. 


Már az első félidőben kétgólos előnyre tett szert a Leipzig, hatalmas fölényben futballozva. Az első gólt a 10. percben lőtték, amikor Werner gólpasszából Sabitzer lőtt a kapuba, Lloris csak beleérni tudott a labdába. A 19. percben Werner is betalált, de ezt a találatot les miatt érvénytelenítették. A 21. percben azonban már ténylegesen érkezett a második gól. Sabitzer duplázott, ám most Angelino beadását fejelte be a kapu bal alsó sarkába. A lipcseiek nem csak játékban, de felfogásban is a Tottenham fölé nőttek, Llorisnak többször is kellett védenie. A vendégeknek egy nagyobb helyzetük volt csak az első félidőben, amikor a 42. percben Lo Celso szlalomozott át a védőkön majd lőtt, de Gulácsi védeni tudott.

A második félidőben sem változott sokat a játék képe, és továbbra is a Leipzig játszott fölényben. A 60. percben Werner szólója után lőtt végül a kapu fölé, a 83. percben pedig Upamecano távoli lövését blokkolták a védők. Már úgy tűnt, marad ez az eredmény, amikor a 87. percben a hazai együttes megszerezte a harmadik találatát is. Egy szép támadás végén a védőkről az éppen csak beálló Forsberg elé került a labda, a svéd játékos pedig laposan lőtt végül a hálóba. A német csapat így magabiztosan, 4-0-ás összesítéssel jutott tovább a legjobb nyolc közé.

RB Leipzig-Tottenham: 3-0 (2-0) Továbbjutott: RB Leipzig (4-0-ás összesítéssel)
Helyszín: Red Bull Arena (Lipcse) Vezette:  Carlos Del Cerro (spanyol)
Gólszerzők: Sabitzer (10. 21.) Forsberg (87) ill.
Sárga lap: Laimer (50.), Sabitzer (71.) ill. Sessegnon (34.), Winks (45+1.), Tanganga (68.), Alli (70.)
Kiállítás: – ill. –

RB Leipzig: Gulácsi, Halstenberg, Upamecano, Klostermann, Angelino, Sabitzer (Forsberg, 87.), Laimer, Mukiele (Adams, 55.), Nkunku (Haidara, 59.), Werner, Schick. Vezetőedző: Julian Nagelsmann

Tottenham: Lloris, Aurier (Walcott, 90+1.), Alderweireld, Tanganga, Sessegnon, Dier, Winks, Lo Celso (Fernandes, 80.), Alli, Lamela, Lucas. Vezetőedző: José Mourinho