Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A Real Madridot és AS Romát is megjárt védő bevallotta, hogy alkoholista volt

A Királyiak egykori hátvédje beszélt múltjáról, amiről teljesen őszintén elmondott mindent függőségével kapcsolatban.


A Real Madrid korábbi jobbhátvédje, Cicinho bevallotta, hogy aktív pályafutása alatt is erősen alkoholizált. A habfehéreknél mindössze egy idényt töltött el, az pedig a 2006/07-es volt, utána szerződött az AS Romába, és már ekkor is napi szinten ivott. A brazil játékos eleinte azért fogyasztott csak sört, mert másra nem volt pénze, de ahogy nőttek az anyagi forrásai, úgy kóstolt meg egyre több mindent. Ezt követte a cigaretta, Cicinho 1999 és 2010 között nagyon sokat dohányzott is.

“13 vagy 14 éves koromban kezdtem el inni, amikor a Botafogo SP csapatába mentem. Azt mondták nekem, hogy a sör jót tesz, ezért ittam. Egyetlen itallal kezdődött, de egészen 30 éves koromig nem álltam le. 20 éven keresztül minden nap nagyjából 10 sört fogyasztottam. 11 éven keresztül dohányoztam, és csak akkor gyújtottam rá, amikor ittam, de ha azt nézzük, hogy mennyi alkoholt fogyasztottam, akkor ez lényegében az egész napot jelentette” – mondta az Estado de Sao Paolo-nak a már visszavonult védő.

Cicinho egy darabig észre sem vette, hogy leépíti magát, azonban eljött egy pont, amikor már a foci sem érdekelte annyira, és ekkor erősen elgondolkozott a továbbiakon.

“Mindig is szerelmes voltam a fociba. Amikor kapsz Istentől egy ajándékot, de te nem tudod azt hasznosítani, akkor tudod, hogy valami nagyon nem jó. Többé nem okozott örömet az, hogy kisétálhatok a pályára, még az edzéseken sem. Erre 30 éves koromban, a Roma játékosaként jöttem rá.  A feleségem nyomására jött ez a döntés, ő mondta, hogy térjek vissza az elveimhez, amelyek Isten felé orientáltak, így jött el az átalakulásom. Már nyolc éve nincsenek problémáim az alkohollal vagy a dohányzással. Nem árulom el a feleségemet, és azon elvek szerint élek, amelyeket Isten követel meg tőlem” beszélt teljesen őszintén a brazil hátvéd.