Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Arteta is elkapta a koronavírust – hivatalos

Az Arsenal vezetőedzője, Mikel Arteta pozitív eredményt kapott a koronavírus-tesztjére, az „ágyúsok” ennek következtében bezárták edzőközpontjukat.

A klub személyzetéből azok, akik a közelmúltban közeli kapcsolatban voltak a szakemberrel – a kormány egészségügyi irányelveinek megfelelően – önkéntes karanténba vonulnak. A londoniak arra számítanak, hogy a Colney-edzőpályával kapcsolatban ez sokakat érint, a teljes első csapatot, az edzői stábot, valamint néhány akadémistát is – a Hale End Akadémiát is bezárták elővigyázatosságból – olvasható az „ágyúsok” honlapján.

Akik nem voltak szoros kapcsolatban Artetával, azok a következő napokban visszatérnek dolgozni. A Colney- és a Hale End-edzőpályákon mélytisztításokat hajtanak végre, a klub további területei a szokottaknak megfelelően működnek – teszi hozzá az Arsenal.

A hivatalos közlemény szerint így viszont az Arsenal nem tud majd kiállni a hétvégén a Brighton elleni bajnokira, ahogyan várhatóan a következő néhány mérkőzése is elmarad: „Az egyértelmű, hogy a jelenleg érvényes meccsidőpontok közül néhányon nem tudunk pályára lépni. A következő meccsekre jeggyel rendelkező szurkolóinkat hamarosan tájékoztatjuk a fejleményekről.”

„Nagyon csalódott vagyok az eredmény miatt, de miután rosszul éreztem magam, el kellett végeztetnem a tesztet. Amint engedik ismét munkába állok!” – idézi a klub honlapja a spanyol edzőt.