Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

FC Barcelona: még két hét, és kiderül bajnokok-e Messiék!

A katalánok szenttehénként tisztelt sportnapilapja, a Sport megpróbált utánajárni, hogy mekkora az esélye a LaLiga idei kiírásának a folytatására, vagy van-e értelme bajnokot avatni, tizenegy fordulóval a vége előtt.

A bajnokság irányítói a spanyol szövetséggel egyetemben teljesen jó döntést hoztak azzal, hogy beszüntették az összes profi liga folytatását az ország területén. Spanyolországban ugyanis fokozódik a koronavírus okozta járványhelyzet. Jelen állás szerint több mint háromezer fertőzött, és nyolcvannégy halálos áldozatnál járnak a hispán statisztikák.

A Sport úgy tudja, hogy a versenyszabályok értelmében a LaLiga és a RFEF egy bizottságot hoz létre legkésőbb két héten belül. A tagok a főtitkárok és a versenyigazgatók lesznek. Ők fognak dönteni arról, hogy végérvényesen beszüntessék-e a 2019/20-as szezont. Továbbá arról is verdikt születik majd, hogy érdemes lesz-e bajnokot avatni úgy, hogy majdnem az idény egy harmada hátra lenne még.

Nem túl meglepő módon a központi hatalom, vagyis Madrid felé húzó sportvezetők nem szeretnének bajnokot avatni, lévén pillanatnyilag az FC Barcelona vezeti a LaLiga tabelláját. A katalánok persze jóval hamarabb kiegyeznének egy újabb bajnoki címmel, amely a klubtörténet huszonhetedik ligaelsősége lenne.