Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Atlético Madrid: mártírsérüléssel járt a liverpooli csoda

Sokat kritizált módszerrel, de hősies módon ráadásul kettős győzelemmel búcsúztatta a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében az Atlético Madrid a tavalyi győztes Liverpoolt. A spanyol együttesbe csak csereként állt be Álvaro Morata, de még így is mindent véglegesen eldöntő gólt tudott szerezni az Anfielden.

Morata a kétszer tizenötperces hosszabbítás első félidejében állt be, a portugál csodagyerek, Joao Félix helyére. A korábbi Real Madrid-tehetség végül az utolsó pillanatban betalált, így adva meg a kegyelemdöfést a Bajnokok Ligája címvédőjének.

Sajnos Morata hősies beállása áldozattal járt, ugyanis a még mindig csak 27 esztendős csatár combizom sérülést szenvedett. A 33-szoros válogatott játékos a napokban a karantén ellenére becsülettel megjárta a klub orvosi részlegét. A diagnózis pedig olyan erőteljes combizom-húzódás, amelynek kihordási idejét öt-hat hétre becsülik az orvosok.

Szerencse a balszerencsében, hogy Morata nem egyedül marad egyelőre a partvonalon kívül, lévén az UEFA rendezvények mellett, Európa szinte összes pontvadászatát lefújták minimum április elejéig a koronavírus okozta járványveszély miatt.