Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Koronavírus: vb-selejtezőket is halasztanak – HIVATALOS

Az egyes nemzeti bajnokságok halasztása és az UEFA nemzetközi tornáinak felfüggesztése mellett immár a FIFA égisze alatt tartozó események is szünetelnek a rendkívüli állapotra való tekintettel…

A FIFA a hivatalos honlapján tette közzé, hogy a március-áprilisi időszakban a kluboknak nem kell elengedniük a játékosaikat a válogatottakhoz, feloldották az eddig egyértelmű szabályt a koronavírus-járvány következtében, hogy ezzel is megelőzzék, hogy a játékosok utazgassanak a világban és adott esetben terjesszék, vagy elkapják a betegséget.

Továbbá a Dél-Amerikai és az Ázsiai zónában március-április hónapra tervezett világbajnoki selejtezőket későbbre halasztották, illetve a nemzetközi szövetség a már lekötött barátságos mérkőzések törlését javasolta tagállamainak a kockázatok csökkentése érdekében.

A FIFA honlapjának beszámolója szerint a világszövetség továbbra is egyeztet a különböző régiók képviselőivel és tagállamaival a megfelelő intézkedések meghozatala érdekében. A közlemény hozzáteszi, szorosan együtt dolgoznak a WHO is a koronavírus terjedésének lassítása, visszaszorítása érdekében.