Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

MU: hosszabbíthatnak a csodásan védő fiatal kapussal

Kicsit a Ferguson-érát idézve, a Manchester United sok saját nevelésű játékosnak ad lehetőséget és úgy tűnik, hosszú távon építenének rájuk. A kapuba is van egy egyértelmű jelöltjük.

Mi is írtunk már róla, hogy olyan fiatal reménységek, mint Chong, Greenwood, vagy épp Angel Gomes komoly szerepet játszhatnak a Manchester United hosszú távú terveiben, így a klub próbál velük hosszabbítani. Ole Gunnar Solskjaer is hangsúlyozza ezt a nyilatkozataiban, a fiatalok pedig meg is szokták kapni tőle az esélyt a bizonyításra – idén meglepően sok játékpercet ajándékozott már nekik a norvég edző.

Dean henderson is a klubhoz láncolhatja magát néhány évre – már ha elfogadja a klub hosszabbítási feltételeit. A Sheffield Unitednél kölcsönben szereplő 22 éves kapus parádés szezont fut és a The Sun információi szerint 100 000 fontos heti fizetést kaphat majd az MU-tól – úgy, hogy még nincs felnőtt bajnoki meccse a Vörös Ördögöknél. Egyértelműen ő lehet majd az a feltörekvő játékos, aki egyszer átveheti majd a portát De Gea után. A spanyolnak viszont van még pár jó éve Manchesterben, így addig is kérdőjeles, mi lesz majd Hendersonnal.

Arról lehet tudni, hogy Frank Lampard kapust keres Kepa helyére és Henderson is a kiszemeltek közé tartozik. Sajtóhírek szerint akár 50 millió fontot sem sajnálnának érte. A Sheffield szintén tehet majd ajánlatot érte hamarosan, hiszen már jó ideje ők foglalkoztatják. Hendersonnak viszont van még két szezonja az MU alkalmazottjaként, így ráér akár jövőre dönteni arról, hogy meddig akar manchesteri játékos lenni.