Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Koronavírus: 21 éves futballedző hunyt el Spanyolországban

A spanyol lapok a minap egy rendkívül szívszorító történetet osztottak meg, ugyanis az országban tomboló koronavírus-járvány nem válogat, és a hétvégén egy futballedző tragikusan fiatalon halt bele a betegségbe…

 

A málagai korosztályos csapat, az Atletico Portada Alta mindössze 21 éves edzője, Francisco Garcia a múlt héten produkált pozitív koronavírus-tesztet, majd a kórházi kezelése során a leukémia egyik ágazatát is diagnosztizálták nála, hamar válságos állapotba került, és a vasárnapi nap folyamában elhunyt.

A koronavírus alaphelyzetben a 70 év felettiekre, és a legyengült szervezetre lehet életveszélyes, utóbbi következtében nem tudta túlélni a betegséget Garcia sem. A halálát követően Atletico Portada Alta csapata és a spanyol másodosztályban (La Liga 2) Málaga egyaránt hivatalos közleményben búcsúzott tőle.

Garcia volt a Dél-spanyolországi régióban a járvány ötödik, egyben legfiatalabb halálos áldozata. Az elmúlt két hétben Spanyolországban már közel 10 ezer fertőzöttet diagnosztizáltak, és hétfőig 309 halálos áldozata volt a koronavírus-járványnak.