Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: “A bajnokság előbb elkezdődik majd, mint azt gondolnánk!”

A La Liga elnöke, Javier Tebas a minap abszolút pozitívan nyilatkozott a spanyol bajnokság szüneteltetését tekintve.

Semmi kétségem afelől, hogy be fogjuk fejezni a bajnokságot. Dolgozunk a határidőkön. Sok mindent írnak a sajtóban: Áprilisi, májusi, vagy még későbbi kezdésről.” – Idézi a Marca című madridi sportnapilap a sportvezetőt.

“Megvárjuk az UEFA (keddi) álláspontját, hiszen egy általános problémával nézünk szembe. Sok országhoz hasonlóan nekünk is megvan a kellő tapasztalatunk ahhoz, hogy megbirkózzunk ezzel a feladattal. Nézzék meg, Kínában már a hétvégén újraindulnak bizonyos sportesemények. Ez időbe fog telni, de bízunk abban is, hogy Kínával ellentétben a járvány lefolyása Spanyolországban rövidebb lesz.” – Így Tebas, aki szerint az sem jelenthetne problémát, ha mondjuk a nyáron kellene befejezni a szezont.

 “Az is egy opció, hogy augusztusban érne véget a bajnokság. Ezt az eshetőséget is megvizsgáltuk már, és még fogjuk is. Az, hogy egyes labdarúgók jelenlegi szerződése június 30-án lejár, nem jelenthet problémát ez esetben.” – Fogalmazott a liga elnöke.

Kívánjuk, hogy igaza legyen, és minél előbb útjára indulhasson a labda nem csak Spanyolországban, egész Európában, hiszen az egyben azt is jelentené, hogy sikerült megfékeznünk, felülkerekednünk a koronavírus-járványon!