Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Spanyolország: A krízisben a kis klubokra is külön figyelmet fordítanak!

A Spanyol Labdarúgó-szövetség (RFEF) bejelentette, hogy az alsóbb osztályú csapatoknak gazdasági segítséget nyújt a koronavírus-járvány miatt kialakult nehézségekkel teli időszakban.

Az RFEF biztosította a klubokat, hogy anyagilag felkészült arra, hogy a nehéz helyzetbe jutó egyesületeket kisegítse.

“Megfontoltnak kell lennünk, hamarosan pontos hírekkel is szolgálhatunk. Egy biztos, nem hagyhatjuk magukra a klubokat!” – Fogalmazott a spanyol harmad és negyedosztályú klubok szövetségének elnöke, Jose Angel Pelaez.

“Megvannak a segítségnyújtáshoz szükséges szabályaink, előírásaink.” – Tette még hozzá a sportvezető, aki a végén összefoglalta a jelenlegi bizonytalanságban a spanyol futball helyzetét.

“Senki sem tud pontosat. Egy biztos, a járvány terjed, egész Spanyolország otthon van. A miniszterelnök úr 12 hétről is beszélt, ami ugye három hónapot jelentene… Reméljük a meghozott intézkedések elégnek bizonyulnak majd. A futballra visszatérve, szeretném, ha megtalálnánk a legmegfelelőbb megoldást. Szeretnénk befejezni a bajnokságokat, de ez most nagyon nem egyszerű helyzet!” – Így Pelaez úr, aki megjegyezte még azt is, hogy a RFEF elnöke, Luis Rubiales az elkövetkezendő napokban bejelentésre készül a spanyol futballt illetően.