Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Real Madrid: eljárást indítottak Luka Jovic ellen

Feljelentették a Real Madrid csatárát, Luka Jovicot, mert megsértette a karanténba vonulás szabályát Szerbiában. 

Luka Jovic ellen eljárást indított a szerb rendőrség, miután engedély nélkül hagyta el a karantént, hogy részt vegyen barátnője születésnapi buliján. A Real Madrid csatára Spanyolországból tért vissza hazájába, ahol a szerb rendelkezések szerint 28 napos önkéntes karanténba kell vonulni, ha egy koronavírussal küzdő országokból térnek vissza Szerbiába.

Jovic ezt szegte meg, amikor elhagyta az otthonát barátnője kedvéért. A rendőrséghez egy név nélküli bejelentés érkezett, miszerint “milliomos focisták szegik meg a szabályokat”. Az ügyet később a szerb miniszterelnök, Ana Brnabic is kommentálta, de természetesen név nélkül.

“Sajnos futballsztárjaink, akiknek milliókat fizetünk, negatív példát mutatnak azzal, hogy hazatérnek és nem veszik figyelembe a kötelező önkéntes karantént.”

A szerb lapok is lehozták a hírt, és egyáltalán nem kímélték Jovicot. A csatár állítólag engedély nélkül hagyta el a Real Madridot és a klub karanténját, mindezt csak azért, hogy ott legyen a barátnője születésnapi partiján.

“Elképesztően nagy hülyeséget csinált.”

– írta az Informer című szerb lap.

A törvény szerint egytől 12 évig terjedő szabadságvesztést sújthatják azt, aki a járvány idején elhagyja az önkéntes vagy hatósági karantént.