Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Tragikus hírtelenséggel, 35 évesen elhunyt a Cardiff City klubikonja

Tragikus hírtelenséggel távozott közülünk a Cardiff City klubikonja Peter Whittingham. A 35 esztendős játékos feleségét és kisfiát hagyta hátra.

Először csak egy megcáfolt rémhírnek tűnt, de nem az volt. Az előzetes beszámolók szerint Whittingham az otthonában esett le a lépcsőn, és életét vesztette. Ezt cáfolta meg a rendőrség szerdai közleménye, melyben az áll, hogy a középpályás egy kocsmában egy vétlen esés következtében szenvedet komoly fejsérülést. Ez azonban még március 7-én történt, azóta a cardiffi kórházban ápolták. A korábbi közönségkedvenc csütörtökön adta fel a harcot, az orvosok hiába küzdöttek az életéért.

Whittingham az Aston Villa neveltje, de volt a Burnley és a Derby County labdarúgója is. A Cardiff City 2007-ben igazolta le, és egészen 2017-ig állt a klub rendelkezésére, mellyel feljutott a Premier League-be. Pályafutása utolsó szezonját a Blackburn Rovers játékosaként abszolválta, mielőtt 2018-ban a szezon végén visszavonult. A 2009/10-es kiírásban középpályás létére 20 gólt szerzett, ezzel elhódítva a Championship gólkirályi címét. Pályafutása során 399 alkalommal lépett pályára az angol másodosztályban, és 88 alkalommal a Premier League-ben. A Cardiff City-ben eltöltött tíz év alatt 457 tétmeccsen 96 gólt és 93 gólpasszt jegyzett. Nyugodjék Békében.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Former Cardiff City midfielder Peter Whittingham has passed away at the age of 35. He had been in hospital for a week after suffering a head injury in a fall. 😔🙏

433 (@433) által megosztott bejegyzés,