Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Dél-Amerika: Példamutató összefogás a klubok részéről a járvány idején!

A dél-amerikai kontinenst élcsapatai példás ötlettel álltak elő azt illetően, hogyan is segíthetnék az anyagi támogatáson túl, a kínai koronavírus (Covid-19) elleni küzdelemben az egészségügyben dolgozók munkáját. 

Miután a kontinensen is egyre inkább terjed a Covid-19 névre keresztelt vírus (Például a péntek kora esti adatok szerint Brazíliában 600, Argentínában 100, Chilében 200 megbetegedést regisztráltak – a szerk.), az élklubok úgy gondolták, hogy nekik is ki kell venniük a maguk részét a járvány elleni küzdelemből.

Ennek eredményeként 14 klub, mint például a Santos, a Corinthians, a Sao Paulo, a Boca Juniors, a San Lorenzo vagy a Newell’s Old Boys egyaránt felajánlotta edzőközpontjait, és még stadionjait is arra, hogy a kórházi kezelésre szoruló betegeket, ha a sors úgy hozná, elhelyezhessék, ellátó központokká rendezhessék be.

Olyan legendás stadionokról beszélünk, mint a La Bombonera (Boca), a Nuevo Gasómetro (San Lorenzo), a Rio-i Nilton Santos aréna, vagy a Sao Paulo otthonául szolgáló Morumbi.

Példás cselekedet a klubok részéről. Őszintén reméljük és kívánjuk is, hogy erre ne kerüljön sor, hiszen az azt jelentené, hogy a járvány nem hatalmasodott el Dél-Amerikában!