Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Barcelona: a játékosok belementek a fizetéscsökkentésbe – sajtóhír

Spanyol sajtóinformációk szerint a Barcelona elnöke, Josep Maria Bartomeu ma beszélt az első csapat játékosaival, akik megértették a klub jelenlegi helyzetét, és hajlandóak lejjebb vinni a fizetésüket. 

A spanyol AS információi szerint a Barcelona játékosai nem ellenkeztek, amikor a klub vezetősége megkérte őket a fizetéscsökkentésre a koronavírus-járvány okozta pénzügyi helyzet miatt. Bartomeu a minap beszélt a játékosokkal, akik elég pozitívan fogadták a kérést, és megértették, hogy a futball felfüggesztése miatt a klubok rengeteg bevételtől elestek.

A járvány miatt a klubok jelenleg nem csak a jegyek bevételeitől és a televíziós pénzektől esnek el, hanem a  szponzorációkból, a termékeladásokból, a stadiontúrákból és egyéb rendezvényekből származó bevételektől is.

A hét elején összeült a Barcelona vezetősége, ahol azt mondták az igazgatóknak, hogy a koronavírus eredményeként elszenvedett veszteségek „visszafordíthatatlanok” lesznek, és hogy a klubnak valószínűleg módosítania kell az 1,05 milliárd eurós éves költségvetésén is, amit jóváhagyták a szeptemberi közgyűlésen.

A csapattal folytatott beszélgetések még korai szakaszban vannak, de mindkét fél egyértelmű hajlandóságot mutat a megállapodásra, de mindez csak akkor válik véglegessé, ha már tudják, hogy mikor folytatódik a 2019/20 szezon, illetve milyen feltételekkel.