Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A Liverpool és az Arsenal is rámozdul a 20 éves védőre

Jó védőre mindig szükség van, így minden feltűnő tehetség iránt a piacon élénk érdeklődés mutatkozik. A Frankfurt védője ezúttal angol klubok célkeresztjébe került.

Azok a klubok, ahol lyukas a védelem közepe, nagyon is érzik, milyen fontos egy jó belső védő. Barcelonában mondjuk évek óta keresgélik az embereket erre a pozícióra és az Arsenalnak is ez az egyik leggyengébb pontja. A Liverpoolt is ide sorolhattuk volna mondjuk két évvel ezelőtt, ám azóta előre tudtak lépni ezen a téren. Az Eintracht Frankfurt 20 éves belső védője azonban a Pool és az Arsenal figyelmét is fölkeltette – a következő átigazolási szezonban meg is küzdhetnek majd a játékos kegyeiért.

Evan N’Dicka az érintett. A védő végigjárta a francia utánpótlás válogatottakat (U16-tól U21-ig), 2018-ban pedig az Auxerre-ből igazolt Németországba. Idén 15 bajnokin jutott szóhoz, illetve többek között az Európa-ligában is számítottak rá – gyakorlatilag alapemberré vált Frankfurtban. Nem is csoda, hogy figyelte őt ez a két angol klub – legalábbis erről számolt be a Sky Sports. Az angolok szerint az elmúlt hónapokban berobbanó játékost egészen a bajnokság leállásáig komolyan figyelték. Sőt, a ballábas játékos kapcsán szóba hozták még a Sevillát, a Valenciát, az Intert és az AC Milant is korábban.

Az Arsenal még a télen szerezte meg kölcsönbe (opciós joggal) Pablo Marit Brazíliából, de rajta kívül is bőven szükség van még emberre a védelem közepén. A Liverpool pedig Dejan Lovrentől szabadulna meg: a horvát játékos helyére érkezhetne N’Dicka, eleinte persze csak cserének.

Az átigazolási piaccal kapcsolatban sok a kérdőjel. A FIFA jelenleg is vizsgálja, hogyan lehetne majd lezárni a szezont – sok játékosnak nyár elején lejár a szerződése. A járvány következtében hatalmas a bizonytalanság ezen a téren.