Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Borul a versenynaptár: a klub-vb is elmaradhat

Az UEFA égisze alá tartozó Bajnokok Ligája és az Európa-liga döntője mellett jó eséllyel további nemzetközi események maradhatnak el a mostani kényszerszünet következtében…

A nemzetközi szövetség (FIFA) elnöke, Gianni Infantino a minap egy interjúban elmondta, a 2021-es klubvilágbajnokságot vélhetően elhalasztják, miután a idén nyárról 2021 nyarára halasztották az Európa-bajnokságot:

“Majd akkor indulunk újra, ha nem lesz egészségügyi veszélyhelyzet és biztonságos lesz játszani. Senki sem mondta, hogy ez áprilisban vagy májusban lesz. Követjük a világszervezet javaslatait. Arra gondoltunk, hogy az eredetileg június harmincadikáig ütemezett szerződésre vonatkozóan is módosítunk. A klubvilágbajnokság időpontján is változtatnunk kell, meglátjuk, hogy az új lebonyolítású torna 2021-ben, 2022-ben vagy 2023-ban debütál-e. Talán megreformálhatjuk a labdarúgást, s ennek keretében egyet visszaléphetünk, például kevesebb, de érdekesebb tornával, kevesebb, de hasonlóan erős csapatokkal. Kevesebb, de sokkal szorosabb meccsekkel – hogy megőrizzük a játékosok épségét.”