Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A Honvéd légiósa hazájának nyilatkozott az itteni helyzetről

Európa-szerte megálljt parancsolt a legtöbb bajnokságnak a koronavírus, mindennél súlyosabb a helyzet Olaszországban, a Budapest Honvéd olasz légiósa pedig egy otthoni lapnak nyilatkozott a magyarországi helyzetről…

A Budapest Honvéd olasz gólfelelőse, Davide Lanzafame a minap az olasz Tuttomercatoweb nevű lapnak nyilatkozott a fővárosunkban tapasztalt helyzetről, további kilátásokról a koronavírus-járványban:

A feleségemmel és a lányainkkal Budapesten vagyunk, a szüleim Torinóban, a feleségem családja Szicíliában van. Ők otthon maradnak, de sajnos az olasz emberek nagyon fegyelmezetlenek, nem fogják fel, mennyire súlyos a helyzet, és amíg nem fenyegetik őket súlyos büntetéssel, az utcán rohangálnak. Sok jó tulajdonságuk van az olaszoknak, de ez a felelőtlenség rémes. Mi önkéntes karanténba vonultunk. Jó sok kajánk van itthon, nem érintkezünk másokkal. Így érhetjük el azt, hogy ne terjesszük a vírust, erre kérik az embereket, ezt tiszteletben tartjuk.

A bajnokság leállítása előtti fordulóban zárt kapus meccset játszottunk, de nem ez volt az első ilyen élményem Magyarországon, korábban kétszer is játszottunk nézők nélkül. Olyan, mint egy edzőmeccs, önmagadból kell motivációt nyerned. A szurkolók rengeteget hozzátesznek az élményhez, de profik vagyunk, így is meg kell oldanunk,

Szeretek Magyarországon játszani, felszabadultan futballozom, sok gólt szerzek. Amikor visszajöttem a Honvédhoz, azt mondtam, innen akarok visszavonulni, és most is így gondolom.

Az olasz éttermek Budapesten nagyon rossz helyzetbe kerültek. Az emberek általánosítanak, és távol maradnak a ristorantéktól. Nem hibáztatom őket, ezt a félelem teszi. Amúgy kedvelik az olaszokat, velem is mindig éreztetik. Nem szeretném, de ha szükségállapot alakul ki, szívesen segítenék, hogy valahogy viszonozzam, amit ettől az országtól kaptam.”