Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Guardiola is jelentős összeget adományozott

Akárcsak Lionel Messi, úgy a Barcelona egykori kiváló játékosa és vezetőedzője is jelentős összeget adományozott Katalónia részére a koronavírus-járvány elleni harcban…

A jelenleg a Manchester City együttesénél tevékenykedő Pep Guardiola a minap egymillió eurót ajánlott fel egy alapítványnak, hogy egészségügyi felszereléseket vásároljon a Spanyolországban tomboló koronavírus-járvány leküzdése érdekében.

A katalóniai egészségügyi intézményeket segítő Ángel Soler Daniel Alapítvány védőfelszerelésekre, maszkokra, kesztyűkre és lélegeztetőgépekre fordítja majd az összeget. A Collegi de Metges de Barcelona (COMB) által szervezett kampány során korábban 33 000 eurót gyűjtöttek össze.

A City menedzsere jelenleg barcelonai otthonában tartózkodik, és az elmúlt napokban ügyvédei segítségével éjt nappallá téve dolgozott azon, hogy megtalálják adománya felhasználásának leghatékonyabb módját.

Olaszország után Spanyolországban a második legmagasabb a fertőzöttek száma Európában, keddi hírek szerint már a 40 ezret közelítik az igazolt megbetegedések.