Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: Íme a leghatékonyabb játékosok, a kispadról beszállva!

A Marca című sportnapilap készített egy statisztikát a La Liga 2019/20-as idényének ‘szuper-cseréiről’, vagyis azokról a futballistákról, akik a kispadról beállva a leghatékonyabban, gólokkal tudták segíteni csapatukat.

Összesen 68 játékos szállt be csereként a spanyol bajnokság számos találkozóján, és szerzett legalább egy gólt. A Marca ebből a listából négy játékost emelt ki, azokat a futballistákat, akik kettőnél több gólig jutottak a kispadról beszállva – Felhívjuk a figyelmet az abszolút első helyezettre!

A La liga ‘Leghatékonyabb cseréje-díj’ dobogósai:

III.

Arturo Vidal (Barcelona) és Maxi Gomez (Valencia) 3-3 gól

II.

Alexander Isak (Real Sociedad) – 4 gól

I.

Angel Rodriguez (Getafe) – 8 gól

A Getafe rutinos támadója 10 bajnoki góljából 8-at, a kispadról beszállva szerzett. Ami igazán növeli Rodriguez góljainak értékét, az a következő:

>>> Az ominózus 8 góljából, négy, három pontot erő találat volt (Eibar és Real Betis elleni 1:0-ás győzelmek; majd a Leganés ellen az ő duplájával nyert 2:0-ra a Getafe – a szerk.).

>>> Kettővel lezárt egy-egy meccset (A Mallorca elleni 4:2-es győzelem alkalmával csapata negyedik gólját szerezte; míg a Valladolid elleni 2:0 alkalmával szintén a kegyelemdöfést vitte be – a szerk.)

>>> A Valencia elleni 3:3 alkalmával pontot mentett csapatának.

>>> Csupán egy góljának nem volt döntő jelentősége a végeredmény szempontjából (szépítő találatként, a Camp Nouban, a Barca ellen lőtt gólt, 2:0-ás Barca vezetésnél – a szerk.).