Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Mexikó: Úgy tűnik, nem jelenthet problémát a szezon befejezése!

Miután a mexikói pontvadászat (Liga MX) is szünetel, egészen pontosan a 10. fordulótól, a közép-amerikai országban is szeretnék, ha be tudnák fejezni a szezont a járványügyi helyzet végeztével. A Chivas Guadalajara csapta is a befejezés mellett foglalt állást, és mutatott hozzáállásból példát a szövetségnek.

A Chivas játékosai már jelezték, hogy számukra nem probléma, ha nyáron kell futballozniuk, lerövidítve a saját vakációjukat is akár, így a szövetségnél is könnyedén dönthetnének a bajnokság folytatása mellett.

“Nekünk, futballistáknak most szintén egységesnek kell lennünk, pont úgy, ahogyan az orvosok és ápolók teszik a saját munkájukban. Közös nevezőre kell jutnunk, segítve a ligát. Áldozatot kell hoznunk, de nem gondolnám, hogy ha mondjuk nyáron kellene futballoznunk az olyan hatalmas problémát jelentene! Vakáció ide vagy oda, a munkánk az életünk, ezt szeretjük csinálni!” – Fogalmazta meg a Chivas álláspontját a csapat hátvédje, Antonio Briseno.

“Tudom, hogy sok játékos nem örülne a nyári vakáció lerövidítésének, hiszen vannak akik rengeteget futballoznak egy idény során. Ilyenkor, helyettük előtérbe kerülhetnének azok, akik kevesebb játékpercet kapnak egy szezonban. Mindenre van megoldás! Ugyanakkor nem hiszem, hogy ha megszületne egy ilyen döntés, bárki is pihenőre vonulna, hiszen mi harcosok vagyunk, különös motivációval, így ha két szezont is kell játszani, lényegében pihenő nélkül, megtennénk!” – Fogalmazott a 26 esztendős játékos, hangsúlyozva, hogy úgy érzi, Mexikóban mindenki kész befejezni a szezont, kerüljön amibe kerül.