Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A csapat játékosai lemondtak a fizetésükről, hogy megmentsék a klubot

Elképesztő lojalitásról és sportemberi nagyságáról tett tanúbizonyságot a minap a német bajnokságban (Bundesliga) újoncként szereplő Union Berlin csapatának teljes játékoskerete…

Megszokhattuk az elmúlt napokban, hogy a labdarúgók jelentős felajánlásokat tesznek a koronavírus-járvány elleni küzdelem támogatása érdekében, de az egészen példátlan, amit a német főváros kis csapata tett. Az Union Berlin futballistái ugyanis a minap bejelentették, hogy lemondtak a teljes fizetésükről, hogy ezzel is segítsék a kényszerszünet miatt nehéz anyagi helyzetbe került klubjukat.

A játékosokon kívül az edzők és többi alkalmazott is áldozatot hoz a klubért azzal, hogy belemegy fizetésének csökkentésébe, és tovább folytatják a munkájukat, hogy minden készen állhasson, amikor a Bundesliga majd  újraindul.

Az Union Berlin klubelnöke, Dirk Zingler az alábbi közleményt adta ki:

“Egészen speciális körülményekkel kell most megbirkóznunk. A klubunk célja a futball, ha ez megszűnik, akkor az a létezésünk lényegét veszi el. A vezetőség, az alkalmazottak, a játékosok, a szakmai stáb és a szurkolók mind nagyon sokat tettek azért, hogy az Union Berlin sikeresen szerepeljen. Most mi, mindannyian sok pénzről mondunk le azért, hogy átvészelhessük ezt a krízist. Nem lehet eléggé köszönetet mondani azért az áldozatért, amit mindenki meghozott.”