Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Barca: A Liverpoollal és az Atléticóval csatázhatnak a brazil tehetség aláírásáért! – Sajtóhír

Spanyolországi laprétesülések szerint az FC Barcelona egyik legújabb kiszemeltje a Sao Paulo 19 esztendős tehetsége, Gustavo Maia. A fiatal játékos szerződtetése érdekében a katalánok már meg is tették az első lépéseket, ám úgy tűnik, hogy a továbbiakra is szükség lesz.

Kezdjük azzal, hogy a Barca érdeklődését a napokban nyíltan elismerte a 19 esztendős játékos ügynöke is.

“A Barcelona ügynöke elsők között látta játszani. Nem Andre Cury volt az illető (a katalánok brazil vezető megfigyelője – a szerk.). Beszéltünk már egy esetleges szerződésről is, közvetlenül a Barcával tárgyaltunk, így meg van a lehetősége annak, hogy a jövőben egyességre is jutunk.” – Idézi a Marca Maia ügynökét, Nilson Mourát, aki szerint a katalánokat még ha nem is akarták elsietni a tárgyalásokat, most már az idő is sürgeti.

“Nem akartak hirtelen döntést hozni, ami nem probléma. Most viszont, hogy a Liverpool és az Atlético Madrid is keresett minket, most már gyorsabbnak kell lenniük!” – Tette még hozzá a játékosügynök.

Eközben a spanyol sajtóban arról is olvasni, hogy a Barca igyekezett azért bebiztosítani saját helyzetét, és a Sao Pauloval köthetett egy elővásárlási jogról szóló megállapodást, amely annyit tesz, hogy a katalánoknak elsőként opciós joga van Maia megvételére.

A Marca is felhívja a figyelmet arra, hogy ezen megállapodás értelmében a Barca július 30-a előtt szerződtetheti a tehetséges játékost, pusztán 1 millió euróért, további 3,5 milliós juttatásokkal.