Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

400 dolgozót és a szövetségi kapitányt is elküldték – HIVATALOS

A szombati napon rendkívül furcsa döntés látott napvilágot, ugyanis az uruguayi labdarúgó-szövetség bejelentette, hogy a válogatott teljes stábját elbocsátotta a kialakult helyzetre való tekintettel…

Az uruguayi labdarúgó-szövetség a szombati napon hivatalos tájékoztatás formájában jelentette be, hogy az összes válogatottbeli stábtagot azonnali hatállyal elbocsájtja a koronavírus-járvány által kialakult helyzet miatt, még a 73 éves szövetségi kapitányát, Óscar Tabárezt is. A hivatalos közleményben az áll:

“A végrehajtó bizottság döntése szerint, a jelenlegi egészségügyi válság miatt a szövetség valamennyi tevékenységét leállítja. A döntéseket az intézmény jövőbeni működésének érdekében volt szükséges meghozni.”

Emlékezhetünk rá, hogy Tabárez múlt ősszel abszolút világrekordot állított fel azzal, hogy 200 tétmérkőzésen ülhetett egy válogatott kispadján, miután jelenlegi megbízatásában 2006 óta szolgálta az uruguayi nemzeti csapatot. A rutinos szakemberrel a kétszeres világbajnok csapat a 2010-es világbajnokságon elődöntőt játszhatott, egy évvel később pedig megnyerte a Copa Américát.

Uruguayban március 13-án függesztettek fel minden jellegű sporteseményt, valamint kültéri rendezvényt, miután az országban már csaknem 300 fertőzést regisztráltak a világszerte tomboló koronavírus-járványban.