Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Karácsonykor is rendezhetnek fordulót a spanyol bajnokságban

Idén nem csak az angol bajnokságban rendezhetnek karácsonykor mérkőzést, hanem a La Ligában is, legalábbis jelen állás szerint.


A koronavírus miatt a Premier League-hez hasonlóan idén a spanyol élvonalban is rendezhetnek bajnoki fordulót karácsonykor. A spanyol szövetség, valamint a játékosszakszervezet csütörtökön egyeztetett a koronavírus-járvány miatt előbb átmenetileg, majd határozatlan időre felfüggesztett La Liga bajnokságok folytatásának lehetőségeiről, illetve a következő szezon sorsáról.

Spanyol lapértesülések szerint a megbeszélésen több lehetőséget is felvázoltak. Az optimistább szerint májusban folytatódhatna a bajnokság zárt kapuk mögött, így csak minimális csúszást szenvedne el a 2020/21-es szezon, amely szeptember végén rajtolhatna.

A másik forgatókönyv viszont azzal számol, hogy leghamarabb nyáron, de inkább szeptemberben indíthatják újra a La Ligát, ami a valljuk be a valószínűbb opció. Ebben az esetben azonban a sűrű versenynaptár miatt a Premier League-hez hasonlóan a karácsonyi ünnepek alatt is rendeznének bajnoki fordulót.