Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Cristiano Ronaldo: majdnem megelőzték a Real Madridot 2007-ben

Cristiano Ronaldo egy viszonylag hosszú huzavona után 2009-ben elhagyta a Manchester Unitedet, ahol a világ egyik legjobb játékosává nőtte ki magát. A portugál támadó aztán pedig kilenc éven keresztül szolgálta a Real Madridot.

Majdnem minden teljesen másként alakult Cristiano Ronaldo karrierjében. A Valencia korábbi játékosa, majd sportigazgatója, Amedeo Carboni egy nagyon érdekes nyilatkozatot adott ezzel kapcsolatban. A korábbi olasz válogatott játékos szerint 2007 környékén bár pocsék pénzügyi helyzetben volt a spanyol klub, mégis rajta voltak „CR7” megszerzésén.

Akkoriban Ronaldo még az első aranylabdája és BL-győzelme előtt állt, és még csak egy volt a sok jó játékos közül, bár reklámértéke már ekkor is kimagasló volt. Carboni szerint voltak olyan financiális megállapodásaik „külsősökkel”, amelyek és akik biztosították volna, hogy a nehéz anyagi körülmények között is megszerezhessék és fizethessék a portugál zsenit.

Ám Ronaldo ügyeit már akkor is a dörzsölt Jorge Mendes intézte, aki nem bízott a Valenciaban, és még pár évig érlelte az Old Traffordon az aranytojást tojó tyúkját. A manchesteri kedvenc végül 94 millió euróért cserébe lett a Real Madrid focistája, hogy aztán 2018-ban már a Juventus fizessen érte 117 milliót.

A Valencia az emlegetett 2007-es év óta mindössze két spanyol kupát nyert, még 2008-ban és tavaly.