Koronavírus: kórházban van a Barcelona korábbi kapusa

Farkas Bence
Farkas Bence
újságíró, 2020 március 29. 10:00

Kórházi kezelésre szorul Rüstü Recber, az FC Barcelona korábbi kapusa – tájékoztatta a közvéleményt Instagram-oldalán a 120-szoros török válogatott labdarúgó felesége, Isil.

„Szerettem volna jobb hírekkel szolgálni, de az a sajnálatos igazság, hogy a férjem kórházba került a koronavírus tüneteivel. Minden rendben volt, aztán hirtelen kialakultak nála a vírus ismertetőjelei, ami miatt még mindig döbbentek vagyunk. Nehéz idők ezek. Az egyetlen kérésem, hogy az emberek maradjanak tiszteletteljesek. Az én tesztem negatív lett, akárcsak a fiamé és a lányomé. A férjem kórházban fekszik, nem látogathatjuk őt, nem lehetünk vele. Ez a legnehezebb az egészben. Isten rábízta őt a török orvosokra. Ezek a napok is el fognak múlni” – olvasható Rüstü feleségének Instagram-bejegyzésében.

A 46 éves, korábbi kiváló labdarúgó – aki 120 fellépésével török válogatottsági csúcstartó – pályafutása során védett az FC Barcelonában, valamint a Fenerbahcéban és a Besiktasban is. Első számú kapusa volt a 2002-es világbajnokságon bronzérmet szerző török nemzeti együttesnek, és beválasztották a torna álomkeretébe.

Törökországban eddig csaknem 7500 koronavírus-fertőzöttet tartanak nyilván, és több mint 100-an hunytak el.