Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

“Nagyot változhat a világfutball”

A mostani koronavírus-járvány miatti esetlegesen több hónapos kényszerszünet sok mindent felboríthat, a minap egy interjúban erről tett említést a Bayern München korábbi elnöke…

A Bayern München korábbi elnöke, Uli Hoeness véleménye szerint a világfutball alapjaiban véve változhat meg a koronavírus-járvány lecsengése után:

“Még a zárt kapus mérkőzések esetében is ott vannak a tévés bevételek, ha ez lesz a menetrend, az idényben nem lehetnek egzisztenciális problémák. Egyszerűen nem tudok elképzelni százmillió eurós átigazolásokat a következő időszakban. Az összegek csökkenni fognak, a következő két-három évben nem fogunk olyan számokat látni, mint a közelmúltban. Mivel ez az összes országot érinti, minden bizonnyal alaposan megváltozik majd a világ labdarúgása.”

A bajorok a 68 éves exelnöke hozzátette, ha viszont hosszú hónapokig meccs nélkül marad a Bundesliga, azt az összes klub alaposan meg fogja érezni.

Alighanem ebben igaza lehet, és ha esetlegesen még hosszú ideig fog tartani a mostani kényszerszünet, akkor sok csapat akár végzetes anyagi helyzetbe is sodródhat…