Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Továbbra sem lehet megállítani a fehérorosz bajnokságot

A koronavírus-járvány kellős közepén a fehérorosz bajnokságban (Visejsaja Liha) az elmúlt hétvégén újabb fordulót bonyolítottak le, a helyi hatóságok ugyanis továbbra sem vélik annyira súlyosnak az általános helyzetet, hogy megszakítsák a küzdelmek. Egész Európa őket figyeli, s péntektől vasárnapig rendezték meg a második forduló mérkőzéseit, ugyancsak nézők előtt…

A kialakult helyzet kapcsán a fehérorosz labdarúgó-szövetség szóvivője példa nélkülinek nevezte, hogy Oroszországban, Izraelben, Indiában, és további hét országban közvetítik a találkozókat. A rendkívüli népszerűséghez jelentősen hozzájárul, hogy a világ legtöbb sporteseményét és bajnokságát elhalasztották vagy törölték a járvány miatt, és Európában egyedüliként ez a pontvadászat zajlik.

Ami a pályákon történt eseményeket illeti: négy csapat maradt hibátlan, hiszen az FC Minszk rendkívül izgalmas körülmények közt nyerte meg a fővárosi rangadót 3-2-re a Dinamo Minszk ellen úgy, hogy már három góllal is vezetett a félidőben. Továbbá a BATE nyitófordulós legyőzését követően az Energetik-BGU ismét begyűjtötte a három pontot, míg a Zogyino és az Iszlok Minszk egyaránt másodszor is 1-0-s sikert ért el.

A címvédő Dinamo Breszt a múlt heti döntetlen után megszerezte első győzelmét, miután idegenben diadalmaskodott minimális különbséggel, viszont óriási meglepetésre a tavalyit megelőző 13 szezon mindegyikét megnyerő BATE Boriszov második alkalommal is kapitulált.

 

A 2. forduló eredményei

Zogyino – Belsina 1-0
Ruk Breszt – Energetik-BGU 0-1
Szluck – Dinamo Breszt 0-1
Szlavija Mozir – BATE Boriszov 2-1
FC Minszk – Dinamo Minszk 3-2
Gorodeja – Sahtar Szoligorszk 0-2
Iszlok Minszk – Szmolevicsi 1-0
Nyeman Grodno – Vityebszk 2-0

A bajnokság aktuális állása

A góllövőlista élmezőnye

(Tabellák: eredmények.com)