Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Xavi nyitott rá, hogy a Barcelona edzője legyen

Emlékezhetünk rá, hogy korábban már  felmerült a Barcelona háza táján, hogy a klub egykori legendás játékosa edzőként visszatérjen a katalán óriáshoz, egyelőre erre még várnunk kell, de lehet hogy már nem is olyan sokáig…

Xavi a minap a Vanguardia nevű spanyol lapnak adott bővebb interjújában felelevenítette, hogy amikor a Barcelona néhány hónappal ezelőtt Ernesto Valverde kirúgása idején megkereste őt, milyen okok vezettek ahhoz, hogy visszautasítsa nevelőklubja közeledését:

“Nem bántam meg az akkori válaszomat, ezt nincs is okom titkolni. Csak olyanokkal szeretnék együtt dolgozni, akikben tökéletesen megbízom, akik lojálisak, akik hitelesek. Az öltözőben és környékén nem lehetnek olyanok, akik mérgezik a légkört. Csapatjátékosnak tartom magam, nem akarok egyedül dönteni, az al-Szaddnál is horizontális modell szerint dolgozik a stáb, konszenzusra törekszünk minden lépésnél, csupán azt tartom elengedhetetlennek, hogy az utolsó szót én mondjam ki.”

Xavi elmondása szerint olyan munkatársakra vágyik, mint Carles Puyol vagy Jordi Cruyff, ami pedig a csapatot illeti, a jelenlegi keretből Marc-André ter Stegent, Jordi Albát, Gerard Piquét, Sergio Busquetset, Lionel Messit emlegette a posztjuk világklasszisai között, míg Frenkie de Jong és Arthur a következő évtized nyerőemberei lehetnek.

“Egyértelmű, hogy vissza akarok térni a Barcelonába, nagyon érdekel a feladat. Most, hogy már kipróbáltam az edzősködést, úgy látom, képes vagyok átvinni az akaratomat a játékosokra. De világossá tettem a barcelonaiaknak, hogy csak a nulláról indított projektben akarok részt venni, amelyben minden döntéskor az enyém az utolsó szó.”

A 40 éves szakembert 2021 nyaráig köti szerződés a katari klubcsapatához, vélhetően legkorábban ezt követően várható a Barcánál való szerepvállalása. Xavi egyébként azt is elárulta, hogy a klubnak véleménye szerint leginkább Jadon Sancho és/vagy Serge Gnabry megszerezésére lenne szüksége.