Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Az UEFA szabad kezet ad a szövetségeknek a folytatással kapcsolatban

Az UEFA közleményt adott ki arról, hogy nem szól bele egyetlen bajnokság végkimenetelébe sem, mindenki a maga döntheti el.


Az Európai Labdarúgó Szövetség olasz alelnöke, Michele Uva, hétfőn tette közhírré, hogy minden egyes nemzeti szövetség saját maga dönthet a hazája bajnokságának sorsáról, ennek következtében arról is, hogy mely klubok indulhatnak az európai kupákban és melyek esnek ki alsóbb osztályokba.

Az UEFA az Európa-bajnokságot egy évvel elhalasztotta, illetve későbbi dátumokat állapított meg az európai kupák – Bajnokok Ligája és Európa Liga – döntőjének megrendezésére. A saját fennhatóság alatt álló bajnokságok végkimeneteleibe nem szeretnének semmilyen körülmények között beleszólni.

“Minden egyes szövetség megkapja a szabadságot, hogy döntsön a saját bajnokságáról. Meghatározhatják a maguk által jónak vélt dátumokat, illetve megfelelő szakmai megfontolások alapján meghozhatják a végleges döntést a bajnok kilétéről, illetve a feljutókról és kiesőkről. Az UEFA megállapít egy dátumot, hogy a nemzeti szövetségek megadják a listáját azoknak a csapatoknak, amelyek a következő európai kupákban indulnak” – mondta Michele Uva.