Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Törlik a spanyol bajnokságot, ha nem tudják időben folytatni

Amennyiben a megszabott határidőig nem rajtol el újra a La Liga, akkor semmissé válhat az idény.


A spanyol labdarúgó-bajnokságból 27 fordulót rendeztek meg a koronavírus-járvány kitörését megelőzően, azonban ha június 27-ig nem indul újra a pontvadászat, akkor lehet, hogy be sem fejezik az idei szezont.

Az élen a Barcelona áll, két ponttal megelőzve a Real Madridot, de lehet, hogy ez már semmit nem ér majd Messiéknek. A kieső helyeken a Mallorca, a Leganés és az Espanyol áll, míg a Bajnokok Ligája indulást érő helyeken a Barca és a Real mellett a Sevilla és a Real Sociedad található.

A La Liga vezetői szerint, ha június végén elkezdenék lejátszani a meccseket és kétnaponta rendeznének egy fordulót, akkor be lehetne fejezni az idényt. Természetesen minden találkozót zárt kapuk mögött bonyolítanának le. Javier Tebas, a Liga elnöke tájékoztatta a 20 első-, és 22 másodosztályú csapatot a júniusi határidőről. Amennyiben nem tudják befejezni a szezont, nem lesz bajnok és nem lesznek kiesők, illetve feljutók sem.

Európán belül jelenleg Spanyolországban a legdrámaibb a helyzet, és egyelőre még a szakemberek sem tudják megmondani, mikorra javulhat annyit, hogy futballmeccseket lehessen játszani.