Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

UEFA: mindenképpen beakarják fejezni a BL-t és El-t

Az európai labdarúgó szövetség akkor is befejezné a két legrangosabb európai kupasorozatot, ha egy-egy csapat tiltakozna ellene.


Az UEFA videókonferenciát tartott 55 tagszövetséggel arról, hogy milyen módon tervezi befejezni a két legfontosabb klubsorozatot.

Mint arról tegnap is beszámoltunk, az európai labdarúgó szövetség a koronavírus-járvány ellenére elkötelezett a Bajnokok Ligája és az Európa liga befejezése iránt, és az esetleges tiltakozások ellenére is végig akarja vinni a két sorozatot, amely a nyolcaddöntők során szakadt félbe. A jelenlegi helyzet szerint, a klubokkal közölt határozat alapján további értesítésig szünetelnek a sorozatok.

A döntés egyben azt is jelenti, hogy rövidebb lesz a 2020/2021-es európai kupaszezon. Ennek kiküszöbölésére több forgatókönyv is készült, és nagy valószínűséggel törlik a selejtezők első két fordulóját, megszűnhet a téli szünet a sorozatokban és, ha szükséges a csoportmeccsek számát is csökkenthetik.

Az idei kiírást minden bizonnyal zárt kapus meccsekkel lehet csak befejezni, és az sem kizárt, hogy hétvégén is rendeznek találkozókat az európai kupaporondon, amennyiben azt az adott csapat szövetsége lehetővé teszi.

Az elképzelés szerint a negyeddöntők az oda-visszavágós rendszer helyett egymeccsesek lehetnek, a házigazda kilétéről pénzfeldobás dönthet, az elődöntőket és a finálét pedig a kézilabdából már ismert Final Four-rendszerben bonyolíthatják le, azaz a két sorozat döntőjére kijelölt helyszínen négynapos négyes tornát játszanának. Az rendező városok továbbra is Isztambul és Gdansk lenne, de ezt a koronavírus-járvány még felülírhatja.