Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: bíznak a május végi folytatásban

Miután az elmúlt napokban nem romlott tovább a koronavírus-járvány okozta helyzet Olaszországban, a helyi sportvezetők várakozásai is egész optimisták a tárgyalásokat követően…

A hatósági szervek és a sportvezetők csütörtöki tanácskozásai után az olasz sportminiszter, Vincenzo Spadafora továbbra is abban reménykedik, hogy Húsvét után, de legkésőbb május elején az olasz bajnokság (Serie A) csapatai ismét edzésbe állhatnak, hogy aztán néhány héten belül tovább folytathassák a március elején félbeszakított 2019-2020-as idény küzdelmeit.

Kétségkívül az elmúlt napokban a járvány terjedése stagnált Olaszországban, és egyes szakértők szerint már tetőzött, vagy pedig a közeljövőben fog tetőzni a koronavírus-járvány az országban, azért hurráoptimizusra sajnos még nincs okunk, hiszen így is rendszerint naponta 6-800 ember veszíti életét és 4-5 ezren fertőződnek meg újonnan a betegséggel.

A sportvezető politikus hozzátette, hogy az olasz alacsonyabb osztályú klubok, valamint a fél-profi és amatőr egyesületek részére mintegy 400 millió eurós segélyt különített el, hiszen ezeket a szervezeteket már az eddigi, egy hónapos leállás is csődközeli állapotba taszított.

Az olasz labdarúgó-szövetség elnöke, Gabriele Gravina tervei szerint a Serie A küzdelmei május 24-én vagy 31-én indulnának újra, a hátralévő 12 fordulót pedig a nyáron bonyolítanák le, általában heti 2-3 mérkőzéssel csapatonként.

A Serie A-t jelenlegi a címvédő Juventus egypontos előnnyel vezeti az utolsó 21 (!) mérkőzését veretlenül megvívó kihívó Lazio előtt.