Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Továbbra sem halad a Barca sztárjának hosszabbítása – sajtóhír

Katalán sajtóinformációk szerint a Barcelona vezetősége továbbra sem halad egyről a kettőre meghatározó szereplője új szerződését illetően…

A katalán Sport információ szerint a Barcelona vezetősége továbbra sem tudott megállapodni első számú kapusa, Marc-André ter Stegen új szerződésével kapcsolatban, mivel a német hálóőr sokkal több fizetést követel magának, mint amennyit a katalán klub elöljárói gondoltak.

A vezetőség tervei szerint határozatlan időre hosszabbítanák meg a 27 éves kapus jelenlegi, 2022 nyaráig szóló kontraktusát, és évi nettó 6.5 millió eurós fizetést kapna. Ter Stegen azonban úgy érzi, tett már annyit a csapatért, hogy a házi bérezési listán a legjobban fizetettek közé kerüljön. Bár nyilvánvaló, hogy maradni szeretne, a legtöbbet akarja kihozni új szerződéséből, és a Barca számára a Bayern München nyílt érdeklődése lehetséges veszélyt jelenthet kapusa megtartására, és ha sokáig húzódik az ügy, akár erősségük elvesztéséhez is vezethet.

A 27 esztendős ter Stegen 2014-ben alig 12 millió euróért cserébe szerződött a Borussia Mönchengldabachtól a Barcelonához, s immár a negyedik éve egyeduralkodónak számít a posztján. Összességében több mint 200 tétmeccsen védhette a katalán óriás kapuját, aktuális piaci értéke pedig már 90 millió eurót számlál a Transfermarkt szerint.