Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

“A Juventus nem fogadná el a bajnoki címet”

A Zebrák nem szeretnének úgy a trónra ülni, hogy nem fejeződik be a szezon, szerintük ez így a helyénvaló.


Az olasz labdarúgó-szövetség elnöke, Gabriele Gravina szerint a Juventus nem fogadná el a bajnoki címet, ha a koronavírus-járvány miatt nem tudnák befejezni a Serie A küzdelmeit. A sportvezető elárulta, hogy augusztusi és egy esetleges szeptemberi befejezésről is szó lehet, de kinyilvánította, hogy nem szeretné a következő idényt is kockára tenni a mostani megmentéséért.

“A legfontosabb a szezon befejezése. Az a terv, hogy május 20-án vagy június elején indulna újra a bajnokság, és júliusban érne véget. Úgy vélem, hogy az évad azonnali lezárása nagyon összetett és bonyolult kérdés. Egyrészt rendkívül igazságtalan lenne néhány csapattal szemben, másrészt jogi vészhelyzetet idézne elő. A Juventus is kifejezte ellenérzését, hogy megítéljék számára a bajnoki címet a jelenlegi helyzet szerint” – fogalmazott Gravina a TMV rádióban adott interjújában.

A Fiorentina és a Torino tulajdonosai biztosak abban, hogy nem lehet befejezni a szezont, a Brescia elnöke pedig egyáltalán nem szorgalmazza azt. Utóbbi őrültségnek tartja a folytatást, mert nem szeretné a futballisták, a stáb, és a stadionban dolgozók egészségét kockáztatni, ezért az sem zavarná, ha csapata kiesne, mivel nem állna ki, és minden találkozót 3-0-val az ellenfélnek ítélnének meg.