Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A PL-ben nem fogadták el a bércsökkentést

Egyelőre nem született megállapodás a Premier League vezérkara és az angol bajnokság játékosainak érdekvédelmi szervezete között a labdarúgók bércsökkentésére vonatkozólag…

A Premier League vezetősége 30 százalékos bércsökkentést javasolt 12 hónapos időtávra kollektíven, minden klubnak, a játékosok szervezete (PFA) azonban nem egyezett bele. A közeljövőben további tárgyalásokat fognak tartani, hogy mindkét fél számára megfelelő megoldás szülessen.

A BBC azt írja, a Premier League 762 millió fontos kieséssel számol, ha nem sikerül befejezni az angol bajnokság 2019-2020-as szezonját. A televíziós társaságok ugyanis ebben az esetben visszakövetelnék azon mérkőzések árát, melyeket nem közvetíthetnek. Már csak ebből kifolyólag is kevesebb fizetést tudnak adni a klubok, illetve egyéb költségeikből is le kellene faragniuk, de egyelőre nem született végleges döntés a bajnokság folytatásáról, vagy beszüntetéséről sem.

A beszámolók szerint a direkt bércsökkentés helyett az érdekvédelmi szervezet inkább úgynevezett bérszabályozást javasol, melynek részletei még kidolgozás alatt állnak. A csapatkapitányok attól tartanak, hogy a csökkentett bér által megspórolt pénzek nem a megfelelő helyre kerülnek, hanem a klubtulajdonosok járnak jól vele.

A The Athletic szerint Kevin De Bruyne és Jordan Henderson is szóvá tette aggályait a bércsökkentéssel kapcsolatban a ligával való egyeztetés során. A játékosok egy járványügyi alapot hoznának létre, amelybe mindenki utal egy bizonyos összeget a fizetéséből, és ezt eljuttatják az egészségügyi szervezethez.

Az egyeztetések mindenesetre a jövő héten folytatódhatnak tovább…